gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
 
. Renovatie appartementencomplex Katwijk
Opdracht: Gevelwerkzaamheden Bosplein 1 t/m 42 te Katwijk
Opdrachtgever: VvE Company BV


VvE Company heeft ons gevraagd de gevels van een appartementencomplex in Katwijk met daaronder commerciële ruimtes te renoveren.
Het complex bestaat uit een betonnen casco. Deze betonnen kaders zijn ingevuld met kunststof kozijnen en metselwerk. Met name het beton was in slechte staat en vertoonde op een groot aantal plekken scheurvorming. Dit hebben wij vooraf in kaart mogen brengen om van een stelpost betonherstel een vast bedrag te kunnen maken.
 
De borstweringen aan de voorzijde zijn gemetseld met een grijs geglazuurde steen. Deze glazuurlaag was op diverse plaatsen aangetast door vorstschade. Aan de galerijzijde was het voegwerk van de borstweringen verweerd.
De gevels zijn door ons gefaseerd in het Blitz steiger gezet. De werkzaamheden aan de rechter kopgevel zijn met een hoogwerker uitgevoerd.
Alle betonschades zijn hersteld: De loszittende delen zijn verwijderd, bijwapening is weggeslepen  waar nodig en corroderende hoofdwapening is rondom vrij gehakt. Deze wapening is vervolgens ontdaan van roest en behandeld. Daarna is het beton hersteld met Remmers Betofix RM. Als laatste zijn alle betonnen delen twee maal gecoat met Remmers Siliconenverf LA.
Aan de galerijzijde zijn bovendien alle balkon- en galerijdoorvoeren vervangen omdat deze in slechte staat waren en lekten. Deze zijn overmatig uitgeboord en vervangen door nieuwe Dyka doorvoerputten. Het omliggende beton en vloercoating hebben we opnieuw aangestort en hersteld.
Van het metselwerk hebben wij de oude glazuurlaag gestraald middels Micronevel stralen. Het voegwerk van alle borstweringen is vervangen. Vervolgens zijn de borstweringen  voorzien van twee lagen Remmers Siliconenverf LA coating.
Onderhoud aan dit gebouw was hard nodig en is grondig uitgevoerd. De gevels zijn goed opgeknapt en het eindresultaat mag er zijn.
Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.
 
MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.