gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
 
. Gecombineerd opknappen appartementencomplexen
Opdracht: Diverse onderhoud Zevenkampse Ring en Victor E. van Vrieslandstraat te Rotterdam
Opdrachtgever: Coen Hagedoorn Leiden (voorheen Van der Werf Vastgoedonderhoud)


Coen Hagedoorn is door Vestia gevraagd om het schilderwerk van een aantal grote appartementencomplexen aan te pakken en tegelijkertijd de gevels na te lopen. Wij hebben het project samen met hen uitgevoerd.
Het voegwerk van met name de bergingen, de tuinmuren en diverse kopgevels was slecht. Ook het voegwerk tussen de raamdorpelstenen was aangetast. Verder waren de betonelementen erg vervuild en het kitwerk versleten.
De voorzijdes hebben we grotendeels met een hoogwerker aangepakt. De achterzijdes moesten wel in het steiger gezet worden omdat hier zich de achtertuinen bevonden.
Dit was vooral bij de Zevenkampse Ring een interessante uitdaging. Door de speelse plaatsing van de balkons op de achtergevel moesten er meerdere steigertorens voor, op en onder de balkons gebouwd worden en met elkaar worden verbonden.
Zoals wij altijd doen met grotere steigers, hebben we eerst het steiger volledig uitgetekend voordat deze gebouwd werd. Dat is voor onszelf maar ook voor de opdrachtgever het meest overzichtelijk.
Het slechte voegwerk hebben we pneumatisch met stofafzuiging uitgehakt. Vervolgens is er weer een platvol geborstelde voeg aangebracht conform bestaand. De waterslagen zijn uitgekrabt- en geslepen en opnieuw ingewassen met Schönox WD Flex.
Het vervuilde beton is hoge druk schoongespoten en behandeld met algendoder. Het kitwerk hebben we uitgesneden en vervangen door Bloem MSP-20 kit met rugvulling.
Na een fijne samenwerking met Coen Hagendoorn zijn de gevels weer mooi opgeknapt. Zo een project is zeker voor herhaling vatbaar.
Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.
 
 
MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.