gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
 
. Opknapbeurt gemaal en sluishuis Gouda
Opdracht: Groot onderhoud buitenzijde gemaal en sluishuisje, Nieuwe Veerstal 15 te Gouda
Opdrachtgever: Hoogheemraadschap Rijnland


Kort geleden heeft Hoogheemraadschap Rijnland uitvoerige werkzaamheden aan de Goudse IJsseldijk voltooid, reden voor een afsluitingsfeest. Helaas was er nog één puntje op de dijk wat de feestvreugde zou kunnen bederven. Aan het gemaal dat langs de dijk staat was al enige tijd geen onderhoud gedaan en het geheel zag er vervallen uit. Een doorn in het oog dus. Rijnland heeft ons daarom benaderd om met enige spoed het gemaal op te knappen.
Het gemaal was een hangplek voor jongeren geworden en helaas was er sprake van vandalisme: betonnen onderdelen waren beklad met graffiti en tegelwerk was beschadigd of los. Leuningen, hekwerken en houten banken waren ook beschadigd. Daarbij liet de coating van het betonnen dak los en was het beton vervuild.
Onze mannen hebben het losse en beschadigde tegelwerk vervangen. Al het beton hebben we gereinigd, geschuurd en opnieuw gecoat met Remmers Siliconenverf LA. De bestaande gecoate dekvloer op het dak hebben we geheel verwijderd en daarvoor in de plaats hebben we een mooie waterdichte epoxy troffelvoer aangebracht. De stalen en houten onderdelen zijn ook opnieuw geschilderd.
Als aanvulling is ons gevraagd het bijbehorende sluishuisje aan de overkant van de weg ook op te knappen. Deze is momenteel niet meer in gebruik maar wel beeldbepalend voor de dijk. Ook hier hebben we diverse reinigings- herstel- en coatingwerkzaamheden uitgevoerd.
Het gemaal en sluishuisje zien er weer fris uit. Men was lovend over het eindresultaat en op 27 juni kon het afsluitingsfeest dan ook met recht gevierd worden.
Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.


MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.