gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
 
. Renovatie 135 woningen Rozenburg
Opdracht: Groot onderhoud aan 135 eengezinswoningen, Rozenburg

Opdrachtgever: Koers Groep BV


In de Rozenburgse “Vogelbuurt” heeft MTS gedurende bijna een jaar gewerkt aan de renovatie van 135 eengezinswoningen. Dit mooie project is aan ons gegund naar aanleiding van een aanbestedingsronde.
Het metselwerk voor de werkzaamheden
Het voegwerk van de gevels en schoorstenen was grotendeels versleten. Ook het voegwerk van de keramische waterslagen onder de ramen was in slechte staat. Daarbij hadden een aantal bewoners last van lekkages in de woning.
MTS was samen met de pannendekker de leidraad in het project. Wij hebben allereerst de woningen in Layher Blitz steiger gezet. Vervolgens hebben onze mannen het voegwerk van de gevels, schoorstenen en waterslagen vervangen. Ook het lood van de schoorstenen en het lood tussen de verspringingen in de blokken hebben we vervangen. Daarbij heeft MTS boven diverse kozijnen waar sprake was van lekkages, kunststof lateislabben aangebracht. Als laatste behandeling  zijn de gevels met Remmers Funcosil SNL en de schoorstenen met Remmers Gevelcrème geïmpregneerd.
Impregneren
De woningen bleken naast de mensen in de wijk ook nog een andere groep bewoners te hebben; in de wijk leven ook een aantal gierzwaluwen en vleermuizen. Voor hen hebben wij als aanvullende opdracht vleermuis- en gierzwaluwkasten aangebracht in diverse kopgevels.
Het project heeft heel wat voeten in aarde gehad. Vanwege de aanwezige vleermuizen en gierzwaluwen in de wijk, was het wachten op ontheffingen van de Wet natuurbescherming. Hierdoor konden wij niet zomaar aan elk blok starten. Door flexibel mee te denken met de aannemer is het uiteindelijk een heel mooi project geworden.
Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.
MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.