gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
 
. Vervangen dekvloeren galerijen in Houten
Opdracht: Vervangen lekkende dekvloeren van een aantal galerijen, Stationserf te Houten
Opdrachtgever: Coen Hagendoorn Leiden


Wij zijn door Coen Hagendoorn benaderd om samen in bouwteam lekkende galerijvloeren aan te pakken van een complex in Houten bestaande uit 33 woningen.
De galerijen waren voorzien van een zandcementdekvloer op afschot welke waren gecoat met een epoxy coating. De diktekanten bestaan uit losse betonelementen. Wij constateerden voldoende brugvoegen in de vloeren. Het probleem was dat de kitvoegen op diverse plaatsen in slechte staat waren waardoor er vocht in de dekvloeren is gedrongen. Als gevolg hiervan is de vloercoating gaan loslaten en zijn er lekkagesporen ontstaan op de onderliggende plafonds.

De dekvloeren waren zo verzadigd van vocht dat een nieuwe coating en nieuw kitwerk niet meer haalbaar was. Zandcement dekvloeren in de buitenlucht met risico van vochtindringing is altijd af te raden. Daarom hebben we gekozen om een compleet nieuw systeem aan te brengen.

De bestaande dekvloeren hebben we geheel verwijderd tot op de betonnen ondergrond. Vervolgens is de ondergrond gegrondeerd met Epoxy BH 100 en licht ingezand met kwartszand. Hierover heen hebben we een Remmers Epoxy troffelvloer aangebracht. Daarna zijn alle brugvoegen wederom aangebracht en zijn ook de naden met het opgaande werk afgekit met Bloem MSP-20.
Om zorg te dragen dat bewoners nog van de galerijen gebruik konden maken hebben we tijdens de werkzaamheden loopvoorzieningen aangebracht.
De plafonds hebben we ook opnieuw gecoat wegens de leksporen. Eerst is de ondergrond geschuurd en zijn oneffenheden verwijderd. Kale plekken zijn gegrondeerd en vervolgens is het geheel twee maal gecoat met Remmers Siliconenverf LA.
De nieuwe epoxy troffelvloeren zien er strak uit en gaan weer jaren mee.
Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.
 
 
MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.