Portfolio

MTS kijkt met trots terug op talloze bouwprojecten, Er zijn een aantal bouwprojecten die zo bijzonder waren, dat wij ze hier graag aan u laten zien. Ze geven u een concreet beeld over wat wij precies doen. Het project is bijvoorbeeld bijzonder omdat het om een monumentaal pand ging. Of vergde juist veel onderzoek omdat het probleem zo complex was dat de oplossing heel specifiek moest zijn.

Deze opdracht is een goed praktijkvoorbeeld van onze aanpak lekkages te verhelpen, vochtwering aan te brengen en metselwerk te renoveren. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft ons gevraagd het probleem van de steeds leeglopende vijver, gelegen op een centrale plek in de gemeente, te verhelpen. De opgemetselde randen van deze vijver waren deels ingestort.

Wij hebben de lekkages van de onderliggende betonnen bak verholpen door de bak op alle noodzakelijke plaatsen (scheuren en gaten) aan te helen met betonreparatiemortel en te injecteren met injectie mortel /vloeistof. Door verankering in het bestaande metselwerk en het aanhelen van nieuw aangepast metselwerk is de vijverbak geoptimaliseerd en weer als nieuw. De aansluiting tussen de betonnen bak en het metselwerk is waterdicht gemaakt. Deze hierboven aangegeven technieken passen wij ook toe bij het renoveren en waterdicht maken van kelders en andere vochtige binnenruimtes.