Portfolio

MTS kijkt met trots terug op talloze bouwprojecten, Er zijn een aantal bouwprojecten die zo bijzonder waren, dat wij ze hier graag aan u laten zien. Ze geven u een concreet beeld over wat wij precies doen. Het project is bijvoorbeeld bijzonder omdat het om een monumentaal pand ging. Of vergde juist veel onderzoek omdat het probleem zo complex was dat de oplossing heel specifiek moest zijn.

MTS heeft onlangs de gecorrodeerde lateien in de achtergevel van de monumentale woonflat 'Westzeedijk' vervangen. Dit pand is gebouwd in 1929 naar een ontwerp van F.L. Lourijsen in de stijl van de nieuwe Haagse School.

Het gebouw werd oorspronkelijk opgezet als woonhotel en beschikte over speciale voorzieningen als een schoonmaakdienst, een aantal verwarmde garages op het terrein achter het pand en een portiersloge in het souterrain. In de hal bevonden zich boodschappenkastjes naast de voordeur, waarin leveranciers boodschappen konden achterlaten. 's Avonds konden de bewoners daar ook schoenen achterlaten om ze de volgende morgen gepoetst weer aan te treffen. Hoewel iedere woning was voorzien van een kleine keuken kon men ook maaltijden bestellen bij de centrale keuken in het souterrain. Daarvoor was ieder appartement met een zogenaamde spijzenlift voorzien.

Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.