gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
 
. Onderhoud flatgebouw Leiden
Opdracht: Diverse onderhoud VvE Bachstraat 412 t/m 562 te Leiden
Opdrachtgever:
VvE Company


In 2016 zijn wij al gevraagd om werk uit te voeren aan dit complex. We hebben toen spouwlood boven de betonbanden aangebracht. Begin 2018 kregen wij wederom een offerte aanvraag voor divers onderhoud.
De flat omvat 64 woningen verdeeld over vier verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich bergingen, garages en winkels. We zijn gevraagd om alle balkons te herstellen en te coaten, divers slecht voegwerk van de gevel en alle waterslagen te vervangen, de dakrand te herstellen en houtschilderwerk uit te voeren.
Aan de achterzijde is vast steiger geplaatst en aan de voorkant hebben we trappentorens bij de balkons gezet om deze te bereiken. Het overige werk hebben we met een hoogwerker uitgevoerd.
Vooraf hebben we met een hoogwerker de balkonvloeren geïnspecteerd. Hierdoor konden wij inschatten hoeveel dekvloeren waren onthecht van het beton. Zo hebben we van een stelpost een vaste prijs kunnen maken. De balkons zijn vervolgens afgeklopt en losse delen dekvloer hebben we verwijderd en gerepareerd met Remmers Betofix RM. De vloeren zijn daarna helemaal gegrondeerd en gecoat met Remmers BS3000 inclusief antislip.
De dakrand bestaat uit volkern beplating, men was benieuwd naar de staat van het achterhout, ook ontbrak op één plek een stuk boeideel als gevolg van stormschade. We hebben langs de gehele dakrand de boeidelen verwijderd en het achterhout geïnspecteerd. Het merendeel van het achterhout bleek slecht en hebben we vervangen. De bestaande boeidelen zijn schoongemaakt en opnieuw bevestigd met RVS Torx schroeven.
Ook het voegwerk was op veel plaatsen in slechte staat. Met name van de bovenste verdieping hebben wij veel voegwerk vervangen. Daarbij hebben we alle waterslagen uitgekrabd en opnieuw ingewassen met Shönox WD-FLex.
Een ander punt was dat alle voordeuren verschillende kleuren hadden, om weer een eenheid te creëren zijn alle 64 deuren inclusief kozijnen opnieuw geschilderd. Ook zijn aan de achterzijde de bergingskozijnen opnieuw geschilderd. Het schilderwerk hebben we laten uitvoeren door een collega-bedrijf waar wij veel mee samen werken.
Wij zijn blij dat men in 2016 tevreden was over ons geleverde werk. Dit heeft vertrouwen geschept tussen de opdrachtgever en ons en vanuit dat vertrouwen hebben wij ook deze klus mogen uitvoeren. Het aanbieden van een goede prijs en kwaliteitsverhouding is hierbij natuurlijk belangrijk.
Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.
 
 
MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.