*|MC:SUBJECT|*
Bekijk in browser
gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
. Gefaseerde aanpak van appartementencomplex
Opdracht: Het onderhouden van gevels van appartementencomplex aan de Wagenmaker 2-50 te Leiderdorp

Opdrachtgever: VvE Company (Katwijk)


VvE Company heeft ons gevraagd gefaseerd onderhoud te doen aan de gevels van een zes etages tellend appartementengebouw. De flat is in 1992 gebouwd en staat er al weer zo’n 26 jaar. De tijd vliegt. Inmiddels waren de gevels aantoonbaar toe aan groot onderhoud, met name ter hoogte van de vijfde en zesde verdieping was ernstige verwering c.q. slijtage ontstaan aan het voegwerk. MTS heeft in 2017 het eerste gedeelte aangepakt en uitgebreide onderhoudswerkzaamheden aan de Zuidoostgevel en Zuidwestgevel uitgevoerd. Recent in dit jaar nog, hebben wij onze werkzaamheden aan de Noordwestgevel en de Noordoostgevel vervolgd.
De oude situatie
Eerst zijn de gevels gefaseerd in de steigers gezet. Daarna hebben onze mannen het voegwerk van de twee bovenste verdiepingen pneumatisch uitgehakt. De gevels zijn vervolgens volledig gereinigd door middel van stoomcleanen. Met stoomcleanen valt optimaal resultaat te behalen, de gevels worden diep gereinigd, zonder dat stenen of voegen beschadigd worden.
 
Het oorspronkelijke voegwerk was geborsteld, helaas blijft bij voegwerk met een geborstelde structuur vuil en mos makkelijker hangen. Daarom hebben wij na overleg met de opdrachtgever toch besloten om van alle voegen doorstrijkwerk te maken.
Ook het voegwerk van de waterslagen op de bovenste twee verdiepingen is vervangen. De aansluitingen met lateien, consoles en balkonplaten hebben we opnieuw afgekit. Op de bovenste verdieping is het lood boven de balkonplaten vervangen. Het oorspronkelijke lood lag plat op de balkonplaat, waardoor capillaire werking kan ontstaan. Vochtproblemen en lekkage liggen dan op de loer. In de nieuwe situatie is het lood één laag hoger aangebracht. Het buitenspouwblad is open gehakt en het lood is tegen het binnenspouwblad bevestigd. Als laatste hebben we de gevels geheel geïmpregneerd met Remmers Funcosil SNL.
Bij fors achterstallig onderhoud aan omvangrijke appartementengebouwen is het belangrijk dat er eerst meerjarenonderhoudsplannen opgesteld worden, om het werk én de investering te overzien. Gelukkig had deze VvE voldoende budget gereserveerd om de gevels goed aan te pakken waardoor de eigenaren verzekerd bleven van de waarde van hun eigendom en van het gebouw.
Onze aanpak kenmerkt zich in dat wij wars zijn van symptoombestrijding en korte termijnoplossingen maar ons focussen op de oorzaken van schade en juist die problemen oplossen. Daarnaast is het goed te weten dat MTS een volledig gecertificeerd en veilig bedrijf is.

Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.
MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.