gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
 
. Renovatie kerktoren in Simonshaven
Opdracht: Renovatie gemeentetoren Lageweg 1 te Simonshaven
Opdrachtgever: Krämer Bouw bv


MTS is gevraagd om de toren van een gepleisterde kerk uit 1852 te renoveren. De kerk zelf was eerder al aangepakt in opdracht van de Hervormde Kerk. De toren is eigendom van de gemeente en was hard aan onderhoud toe.
 
Vooraf is de gehele toren in de steigers gezet. In de constructie is er extra aandacht besteed om te zorgen dat de steiger niet op het pannendak hoefde te staan.
Daarna is al het stucwerk gecontroleerd middels afkloppen. Losse delen hebben we verwijderd en vervolgens hersteld met Remmers Betofix RM. Ook hebben we divers kleinschalig herstel uitgevoerd aan bijvoorbeeld de natuursteen elementen.
Nadat het geheel is gestoomcleaned hebben we het herstelde stucwerk behandeld met Trimetal Globaprim Hydro. Daarna is de gehele toren twee maal gecoat met Trimetal Globacryl Villa Mat.
De gemeente was zeer tevreden en gaf complimenten over het geleverde werk. De kwaliteit van het schilderwerk werd zelfs beter bevonden dan het reeds geschilderde gedeelte. Daar doen het voor!
Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.
 
 
MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.