gevelrenovatie, restauratie en onderhoud - beton - vochtwering - kunststof vloeren - steigerbouw – inspecties
 
. Restauratie van twee panden in Leiden
Opdracht: Gevelwerkzaamheden Hooglandse Kerkgracht en Mooi Japiksteeg te Leiden
Opdrachtgever: ABC Bouw Voorschoten


De wens van de opdrachtgever was om twee Leidse panden in gebruik als studentenwoning in oude luister te herstellen. Eén pand staat in de Hooglandse Kerkgracht het andere pand staat in de Mooi Japiksteeg.
Hooglandse Kerkgracht
Van beide gebouwen was het voegwerk behoorlijk verweerd. Ook het metselwerk van het pand in de Mooi Japiksteeg was gedeeltelijk aangetast.
 
Mooi Japiksteeg
Verder was er scheurvorming in het metselwerk en de natuursteen waterslagen van het pand aan Hooglandse Kerkgracht.
Allereerst hebben we beide projecten in de steigers gezet.
Het voegwerk is compleet uitgehakt en vervolgens zijn de gevels middels stoomcleanen gereinigd. Al het slechte metselwerk hebben we vervangen en de natuursteen waterslagen zijn hersteld.
Na een inspectie vanaf de steiger bleek dat een aantal natuursteen afdekkers boven op de gevel van de Hooglandse Kerkgracht door corroderende ankers ontzet waren. Deze natuursteen afdekkers hebben we gedemonteerd zodat het corroderend ijzer kon worden verwijderd. Vervolgens zijn de afdekkers weer gemonteerd en is het metselwerk hersteld.
Als laatste zijn beide gevels opnieuw gevoegd met een snijvoeg conform het origineel.
Het pand aan de Hooglandse Kerkgracht is weer een mooie statige gevel die in het straatbeeld past. Ook het pand in de Mooi Japiksteeg staat er weer goed bij, zeker gezien deze gevel erg slecht was.
Meer lezen over onze andere projecten? Kijk dan eens verder op de nieuwspagina van onze website: website MTS nieuwspagina.
 
 
MTS B.V.

www.mtsbv.nl

Oostgerepolder 8
2391 AK Hazerswoude-Dorp

Telefoon: 0172 – 58 90 09
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.