Het renoveren van gevels is het belangrijkste werk van MTS. Gevels van grote panden én monumenten. Kort samengevat zorgen wij dat het voeg- en metselwerk weer in orde is en dat de gevels schoon én waterdicht zijn. Ornamenten en natuurstenen delen brengen wij in de authentieke en perfecte staat terug.


Voeg- en metselwerk

Voor gevelonderhoud bent u bij MTS aan het juiste adres. Wat doen wij precies? Onder andere het vervangen van voegwerk en metselwerk. Onze vakmensen beheersen alle mogelijke voegtypes.

Wij hebben ons gespecialiseerd in het restaureren, renoveren en onderhouden van (grote) panden en ook monumenten. Wij herstellen ook siermetselwerk. Ook hebben we het uittanden en inboeten van gescheurd metselwerk in de vingers. Ook vervangen en/of herstellen onze mensen lateien. MTS herstelt ook regelmatig ondeskundig uitgevoerde reparaties of vervangt slecht metselwerk.


Natuursteen reparaties

MTS herstelt scheuren in natuursteen. Het esthetisch en verantwoord aanhelen van ontbrekende delen van ornamenten wordt ook door ons bedrijf uitgevoerd. De natuursteen wordt gerepareerd en verankerd met dokens. Natuurlijk is het daarbij van essentieel belang dat de gebruikte materialen exact op kleur zijn of op kleur gemaakt worden. Ook vervangt MTS zo nodig het natuursteen. MTS selecteert en verwerkt natuursteen zeer zorgvuldig. Wij zorgen ervoor dat het nieuwe materiaal uitstekend past en qua kleur matcht in de gerenoveerde gevel.
Een goed praktijkvoorbeeld staat hier.


Het conserveren van gevels

Om gevels te conserveren, brengen onze medewerkers waterafstotende impregneermiddelen aan, door middel van het hydrofoberen. Ook vervangen of vernieuwen zij gevelcoatings in alle mogelijke systeemvarianten. Onder andere keimen wij gevels of brengen we elastische systemen aan.


Gevelstucwerk

MTS renoveert, repareert, vervangt gevelstukwerk en werkt de gevels af met speciale afwerksystemen. De buitengevel stuken kunnen wij dus ook.

Reinigen van gevels

Een andere belangrijke dienst is gevelreiniging. De door ons toegepaste methoden zijn:

  • Toepassen van micronevelstraalsysteem.
  • Stomen.
  • Technisch reinigen, met wisselende druk reinigen met koud tot heet water.

De techniek van het stralen bestaat niet meer. Daar is een ander systeem voor in de plaats gekomen, namelijk het micronevelstraalsysteem. Gebruik van speciale en fijne zandsoorten en aangepaste straaltechnieken (nat stralen) bij lagere druk maken dat het reinigen van gevels nu op een veel meer geschikte en milieuvriendelijke manier plaatsvindt. MTS past deze nieuwste methodes toe.

Een goed praktijkvoorbeeld staat hier.


Stoomreinigen

Eén van de nieuwste manieren van reinigen is reinigen met stoom. Dat is reinigen met water dat verhit wordt tot 200 graden Celcius in de brander en 150 graden Celcius bij de spuitnozzle. Met een regelbare werkdruk tot 200 bar wordt hier de gevel mee behandeld. Deze techniek is vooral geschikt om graffiti en verflagen mee te verwijderen. Afbijtmiddelen zijn dan niet meer nodig. Als we het over renoveren van monumenten hebben dan is stoomreinigen hét middel om in te zetten omdat het reinigt zonder beschadigingen. Daarnaast zijn er meer voordelen, dit systeem is schoner en vriendelijker voor het milieu en men ervaart veel minder overlast dan bij het reinigen met zand.

Een goed voorbeeld uit de praktijk staat hier.

Vochtwering

Vocht bestrijden in gevels, vloeren en betonnen afwerkingen. Onze mensen passen verschillende technieken toe zoals hydrofoberen en injecteren.


Hydrofoberen van metselwerk en beton

Hydrofoberen is het waterafstotend impregneren van metselwerk of beton. Naast allerlei andere behandelingen tegen vocht, zoals schilderen en het toepassen van coatings, is dit één van de belangrijkste vochtwerende methoden, die MTS gebruikt. Het waterafstotend maken, voorkomt het indringen van vocht in gevels en betonnen onderdelen. Vocht (zure regen) is een van de belangrijkste oorzaken van kwaliteitsverlies bij metselwerk en betonschade. Regen tast de duurzaamheid en waarde van uw gebouw aan. Door te investeren in een gehydrofobeerde gevel, beschermt u uw gebouw tegen schade en houdt het gebouw zijn waarde. Het metselwerk vervuilt ook minder snel. Een droge gevel heeft bovendien een hogere isolatiewaarde en is beter bestand tegen vorstschade.

Bij hydrofoberen, blijft het betonnen uiterlijk behouden. Desgewenst het beton schilderen, geeft weer een andere sfeer. Verven of coaten van beton is een bewuste keuze, ook qua investering, omdat dit namelijk meer onderhoud vergt en dus meer kosten met zich meebrengt.

Een goed praktijkvoorbeeld staat hier.

Steigers, hoogwerkers en keten

MTS, erkend en gediplomeerd steigerbouwer, verhuurt, levert en installeert steigers, hanginstallaties, hoogwerkers, toiletten en keten. Zo hebben wij standaard meer dan 2000 m² steigermateriaal op voorraad dat direct voor uw project ingezet kan worden. Zelfs het bouwen van meer complexe steigers is geen probleem.

Een goed praktijkvoorbeeld staat hier.

Vanaf dit jaar geldt er een nieuwe richtlijn met betrekking tot het bouwen en gebruiken van steigers. De Richtlijn Steigers 2017 is tot stand gekomen in nauw overleg met deskundigen van de VSB en Bouwend Nederland en afgestemd met de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI), de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie (VNPI), universiteiten, TNO, het ministerie en de inspectie SZW, Arbouw en Aboma. Door deze samenwerking is een richtlijn ontstaan die breed in zowel de bouw als de industrie wordt gedragen en gebruikt. Natuurlijk heeft MTS daar als steigerspecialist ook mee te maken. Daarom hebben wij tijdig vijf van onze medewerkers opgeleid. Inmiddels zijn zij volledig op de hoogte van alle laatste ins en outs op het gebied van steigers. Zij zijn officieel gecertificeerd en daarmee voldoet MTS aan de nieuwe wettelijke richtlijn. Belangrijker is dat we nu nog beter weten hoe ons team veilig kan omgaan met steigers.

Thor Helical

Sinds 2010 is MTS één van de officieel aangewezen servicebedrijven van het Thor Helical assortiment van gevelverankeringen. Om scheuren in gevels te herstellen, werken wij uit kwaliteitsoverwegingen met Thor Helical renovatieverankeringen.

Een goed praktijkvoorbeeld staat hier.

 

Inspecties en adviesrapporten

Heeft u behoefte aan bouwkundig advies, dan kunt u bij MTS terecht zonder enige verplichting tot het verstrekken van een opdracht. Denk bijvoorbeeld aan advies bij een vergelijkende offerte, keuring of inventarisatie van het uit te voeren werk. Wij inventariseren en beoordelen het werk en bieden u vervolgens voor een redelijke prijs een vakkundig inspectierapport aan, aangevuld met een beschrijving van de noodzakelijke vervolgstappen.

Een goed praktijkvoorbeeld staat hier.