Hydrofoberen en injecteren om vocht te bestrijden in gevels, vloeren en betonnen afwerkingen.

Vochtwering

Vocht bestrijden in gevels, vloeren en betonnen afwerkingen. Onze mensen passen verschillende technieken toe zoals hydrofoberen en injecteren.


Hydrofoberen van metselwerk en beton

Hydrofoberen is het waterafstotend impregneren van metselwerk of beton. Naast allerlei andere behandelingen tegen vocht, zoals schilderen en het toepassen van coatings, is dit één van de belangrijkste vochtwerende methoden, die MTS gebruikt.

 

Het waterafstotend maken, voorkomt het indringen van vocht in gevels en betonnen onderdelen. Vocht (zure regen) is een van de belangrijkste oorzaken van kwaliteitsverlies bij metselwerk en betonschade. Regen tast de duurzaamheid en waarde van uw gebouw aan. Door te investeren in een gehydrofobeerde gevel, beschermt u uw gebouw tegen schade en houdt het gebouw zijn waarde. Het metselwerk vervuilt ook minder snel. Een droge gevel heeft bovendien een hogere isolatiewaarde en is beter bestand tegen vorstschade.

Bij hydrofoberen, blijft het betonnen uiterlijk behouden. Desgewenst het beton schilderen, geeft weer een andere sfeer. Verven van beton is een bewuste keuze, ook qua investering, omdat dit namelijk meer onderhoud vergt en dus meer kosten met zich meebrengt.

Kelderafdichting

Verder is MTS expert in het renoveren van kelders en souterrains. Wij behandelen met vocht doorgeslagen muren, herstellen metselwerk, dat door vocht is aangetast, injecteren watervoerende scheuren en brengen waterdicht stukwerk aan. Ook dichten wij doorgevoerde leidingen af. MTS is in staat om van uw kelder een waardevolle, droge ruimte te maken.

MTS kan ook nieuwe kelders en souterrains aan de buitenzijde behandelen met een bitumen emulsie die vertinlagen overbodig maakt. Deze behandeling biedt een betere (elastische en scheur overbruggende) bescherming tegen vocht. Deze extra investering verdient zichzelf terug doordat de buitenmuren verduurzaamd zijn en langer bestand zijn tegen vocht en schade.

Oppervlaktebehandeling van kelders en/of souterrains

Op het stukwerk kunnen heel veel vochtplekken te zien zijn. Dat kan veroorzaakt worden door onder andere optrekkend vocht. Eerst verwijderen we de oude lagen. Dan boren we gaten om te injecteren met Kiesol. Dan volgt een eerste laag met Kiesol door middel van sproeien.  Daarna worden er twee lagen minerale afdichtingsmortel aangebracht om de muur definitief waterdicht te maken. Er volgt nog één laag aanhecht mortel. De laatste laag is een zogenaamde saneerputz. Een minerale wandspachtel maakt de oppervlakte spiegelglad. De muur heeft daarmee een zeer grote vocht regulerende en capillaire effectieve werking. De eindlaag kan een damp doorlatende siliconenverf zijn ter voorkoming van algen- en schimmelaangroei.

 

Loszittende vloertegels in monumentale panden

MTS wordt steeds meer gevraagd om loszittende natuurstenen tegels in monumentale panden vast te zetten. Dit gaat om unieke tegels uit de vorige eeuwen, die niet meer vervangbaar zijn. Wij herstellen en/of kleuren kapotte stukken en zetten de tegels opnieuw vast door middel van injecteren. Zo blijven deze bijzondere en unieke vloeren behouden.

 

Optrekkend vocht

In oudere woningen kan sprake zijn van optrekkend vocht in geval het grondwater het metselwerk bereikt. Hierdoor ontstaat een vochtprobleem in de gevel. Dit gaat gepaard met schimmelvorming en een nare lucht. Wij kunnen dit voor u oplossen door het metselwerk te injecteren met een speciale 100% vochtwerende emulsie.